Oldal kiválasztása

GINOP-1.2.14-20-2021-00018

Kedvezményezett neve: Múzeum-Várkert Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A Múzeum -Várkert Kft divat és dizájnipari tevékenységéhez kapcsolódó techonológiai fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 14,84 millió Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70,00 %

Projekt kezdése: 2021.07.01.

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.12.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00018

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A Múzeum-Várkert Kft 2007-ben alakult. 2012-ben bekövetkezett tulajdonosi váltást követően főtevékenysége a forma és divattervezés lett. A tulajdonosok Barkóné Viola Orsolya Emília rajztanár, grafikus és Barkó Béla kommunikációs és turisztikai végzettséggel rendelkező szakember. Fő tevékenysége időszaki kiadványok tervezése, grafikai munkák és kivitelezés, nyomdaipari tevékenység, grafikai tervezés és formatervezést a reklám, divat és autó dekoráció területén.

2012-től a Múzeum-Várkert Kft. a Tenkes Dekorációs Stúdió és Digitális Nyomda üzemeltetője. A cég folyamatos fejlődésére a piac által elvárt igények mellett az üzletfelek bővülése miatt is szükség volt. Az első gépbeszerzést 2013-ban hajtotta végre a cég, amikor jelenlegi gépparkjának 50%-át sikerült gyártásba állítania. Ezt követte a 2014 és 2015-ös év, amikor e jelenlegi géppark 90%-át tudta beszerezni. A 2015-2020 közti időszakban a maradék 10 %-os gépfejlesztés valósult meg a cég életében. A fejlesztéseknek köszönhetően piacvezető lett a szélessávú nyomtatásban és a digitális nyomdatechnikában a térségben. Mindemellett az utóbbi két év humán és infrastruktúra fejlesztésnek köszönhetően piacvezető az autódekorációban, sötétítésben és az épületdekorációban és fóliázásban. Jelenleg szélessávú nyomtatóval, digitális nyomdagéppel, kötészeti gépekkel, a dekorációs munkavégzéshez szükséges utómunkához nélkülözhetetlen gépekkel rendelkezik. Az igényes, minőségi munkát megelőzi a grafikai tervezés, melyhez nagy teljesítményű számítógépek, szakmai grafikai programok állnak rendelkezésre.

A 2013-as gépbeszerzés évét alapul véve 2019-re meghatszorozta forgalmát a Múzeum-Várkert Kft. A 2020-as pandémiás évben is az első fejlesztési évet alapul véve háromszoros árbevétellel tudta zárni az esztendőt. Mindezek a növekedések a cég statisztikai létszámában is jelentkeznek. A 2013-as első gépbeszerzés évét alapul véve 2019-re megháromszorozta a munkavállaló létszámot, melyet 2020-ban a vírushelyzetben is a kezdeti évet alapul véve megduplázta. A munkavállalói létszámnál mindig a szakmaiságot vette alapul a cég. A folyamatos fejlődés annak is köszönhető, hogy szakmailag magasan kvalifikált munkatársak dolgoznak a cégnél. A grafikai programokat magas szinten, jó meglátásmóddal kezelik, egyetemi, főiskolai végzettséggel rendelkező munkatársai vannak a cégnek.

A vállalkozás az új gépek beszerzésével azt a célt tűzte ki, hogy a visszaesés, vírushelyzet ellenére a 2020-as évhez képest növelni tudja bevételeit. A jelenlegi pályázatban megfogalmazott gépbeszerzés célja volt, hogy gépparkját frissítse, és eddig még meg nem lévő szolgáltatásokat tudjon piacra vinni, melyhez a helyi értékesítési csatornák mellett saját webshoppal, internetes értékesítési csatornával is rendelkezik. Céljuk volt a vírushelyzet miatt visszaesett helyi piacot az online térnek köszönhetően kivinni szélesebb, országos piacra.

A cég sikerességét a szakmailag képzett és gyakorlott grafikai folyamatok és tervezési műveletek is jelentik. A vállalkozás meglévő gépparkja 2013-2017-ben került beszerzésre, melyeknek azóta megjelent modernebb változata, frissebb verziója. Azóta nagyobb teljesítményű, gyorsabb és megbízhatóbb gépek kerültek piacra, így minőség javulás miatt szükséges volt a meglévő gépeket lecserélni, ezért célja volt a további fejlesztés és a mai kornak megfelelő technológiai elvárásoknak való megfelelés, mellyel új piacot kívántak megcélozni.

A 14,84 millió Ft millió forint európai uniós támogatás segítségével egy eszközbeszerzés valósult meg, mely által az iparágban piaci versenyelőnyhöz juthatnak. Az eszközökkel költséghatékonyabb munka, ezáltal versenyképesebb piaci ár alakult ki, így több ügyfelet tudnak elérni, és magasabb lesz az árbevétel, melynek eredményeképpen munkahelyteremtés, de megtartás mindenképp megvalósítható, mindezek mellett szolgáltatásfejlesztést is meg tudott valósítani. A megvalósult fejlesztés megerősíti piacvezető szerepét a cégnek a digitális nyomdatechnikában és az épületdekorációban a térségben, ezen felül új piacot is megcélzott az ajándék és reklámtárgyak, használati PR és marketing eszközök előállítására alkalmas gépek beszerzésével.

A fejlesztés által több ügyfelet tudnak szerezni, kedvezőbb piaci árakon tudnak dolgozni, és sokkal optimálisabb költséghányaddal, így a cég jövedelmezősége lehetővé teszi a munkahelyek megtartást, a bérek folyamatos emelésével. Továbbá amennyiben nő az árbevétel, akkor a helyi adóik is magasabbak lesznek, mellyel a székhelyüknek helyet adó település pénzügyi adottságai is javulnak mikrogazdasági szinten.

Az új gépek beállításával jelentősen növelhetővé vált az egyedi kivitelezésű design kivitelezési munkák száma, a gépek működése lehetővé teszi, hogy alacsonyabb költségszinttel realizált eredményt munkahelyteremtésre és az előírtakon túli bérfejlesztésre lehessen fordítani.

A cég épület és autó dekorálásban, tervezésben és kivitelezésben piacvezető a térségben. Az új habvágó géppel olyan installációkat tud gyártani, melyek épületdíszként, épület designban még nincs jelen a piacon, így új szegmenst tudtak megcélozni. Szintén új piacot jelent a cég életében – és a térségben egyedülálló – gravír technológia megjelenése. Ezzel a PR, marketing, reklám iparban fellelhető termékek gyártását tudta elkezdeni.